INTROVERT

Jag har noterat att det numera verkar finnas ganska många ambassadörer för den introverta revolutionen. Susan Cain och The Quiet Revolution, inte minst med sin uppmärksammade TED talk, verkar ha fått stort gehör. På svenska finns Linus Jonkmans Introvert – den tysta revolutionen, där han pratar om ”att komma ut ur den introverta garderoben”. Dessa två har en gemensam mission: att upplysa allmänheten om vad det innebär att vara introvert, samt att höja medvetenheten om och statusen på kvaliteterna i det här personlighetsdraget.

Så vad handlar detta om? Jo, den tysta smygande revanschen för alla oss som är – vad???

Gemensamt är ofta att vi starkt känner att det finns en massa saker som vi inte är, och ofta handlar detta om attribut som är åtråvärda, har hög status och betalar bra, eftersom världen – åtminstone här i väst – premierar extroversion. Men varför ska barn tro att om de inte är busiga, så kan de inte ha roligt? Varför ska det vara vedertaget att den som inte märks i mängden inte heller uträttar något? Och varför måste alla arbetssökande vara utåtriktade?

Jag har en del att säga om detta, men tills vidare kan jag tipsa om två underhållande kreatörer på instagram, introverdoodle och finishingnightmares. Att följa deras konton gör det roligt att vara introvert!

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *